Laxå kommun
Laxå kommun

Konsument & skuldrådgivning

Konsument och skuldrådgivningen är en självständig kommunal enhet, vars uppgift är att ge råd och stöd till enskilda personer, dels i konsumenträttsliga frågor och dels i privatekonomiska frågeställningar, framföralltskuldsaneringar. Sedan många år tillbaka har Hallsberg, Askersund och Laxå en gemensam konsument- och skuldrådgivare, som det finns möjlighet att träffa personligen i samtliga kommuner. Man måste dock först boka tid med rådgivaren. Du når rådgivaren på samma telefonnummer oavsett i vilken kommun denne befinner sig i. Kontaktuppgifter hittar du i menyn till höger.

Konsumenträttslig rådgivning

Vill man veta vilka rättigheter man har som konsument, eller vill veta vad som gäller vid en reklamation/tvist, kan man vända sig till kommunens konsumentrådgivare. Går tvisten inte att lösa på lokal nivå kan konsumentrådgivaren hjälpa till med att göra en anmälan till Allmänna reklamationsnämnden,länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster alternativt en stämningsansökan till tingsrätten.

Allmänna reklamationsnämndens uppgift är att kostnadsfritt pröva tvister mellan konsumenter och näringsidkare. Likaså kan man vända sig till konsumentrådgivaren för att få reda på vad man bör tänka på, innan man gör ett köp eller ingår ett bindande avtal.

Budget- och skuldrådgivning

Har man ekonomiska problem på grund av en allt för stor skuldbörda, kan man med hjälp av kommunens skuldrådgivare, se över möjligheten till en lagenlig skuldsanering.

Av budget- och skuldrådvigaren får du råd, stöd och idéer för att få ordning på din ekonomi. Rådgivaren kan bland annat hjälpa dig med att göra en budget, få översikt över dina skulder, och även hjälpa till med frivilliga uppgörelser.

Den som beviljats skuldsanering, har också rätt att under hela skuldsaneringsprocessen få råd och stöd av kommunens skuldrådgivare.

Rådgivningen är kostnadsfri.

Få bättre koll på din hushållsekonomi
"Räkna direkt på Konsumentverkets webb".länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidansvarig: Maria Blomfeldt

Uppdaterad av: Jan-Åke Karlsson2018-10-03 10.54

Laxå bibliotek

Laxå bibliotek

Kontaktuppgifter

Postadress:
Laxå kommun
Konsument och skuldrådgivare
695 80  Laxå

Besöksadress:
Laxå bibliotek
Postgatan 13, Laxå

Konsument & skuldrådgivare:
Åsa Löfvenhaft
Tfn: 0584-47 32 11

Telefontid
måndag-fredag kl.8.00-10.00
Viss avvikelse kan förekomma. Mer information om det finns här>>länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster