Laxå kommun
Laxå kommun

Pressrelease

Kommunpersonalen i Laxå och Hallsberg erbjuds leasa förmånscykel.

Anställda i Laxå respektive Hallsbergs kommun får nu möjlighet via Ecochange att hyra en kvalitetscykel genom bruttolöneavdrag. Avtalet gäller i tre år. Därefter beslutar den anställde om man vill köpa ut cykeln eller lämna tillbaka den.

Torsdag 8 juni, kl 14.20 i Hallsberg kommer Bo Rudolfsson (KD), kommunstyrelsens ordförande i Laxå kommun, och Magnus Andersson (S), kommunstyrelsens ordförande i Hallsbergs kommun att tillsammans prova cyklar. Möjlighet till fotografering/inspelning när herrarna cyklar samt intervjuer. Plats: parkeringen Hallsbergs kommunhus.

  • Laxå kommun har som ambition att vara en attraktiv och miljövänlig arbetsgivare med många cyklande medarbetare, säger Johan Mejman, personalchef på Laxå kommun.
  • Cykling ökar möjligheterna att förbättra hälsan samtidigt som det görs en insats för miljön. Förmånscykel med trygghetslösning är ett enkelt och förmånligt sätt att skaffa sig en bra cykel på, säger Bo Rudolfsson (KD), kommunstyrelsen ordförande i Laxå kommun.
  • Jag tycker det är roligt att både Laxå och Hallsberg har samma erbjudande och att sker samtidigt, säger Torbjörn Dybeck som är kommundirektör i Hallsbergs kommun. Vi tänker likadant om vikten om att vara en bra arbetsgivare.
  • Ett smart sätt att skaffa sig en kvalitetscykel på. Tillsammans med Ecochange gör vi det lätt för medarbetarna att skaffa en ny fin cykel, säger Magnus Andersson (S), kommunstyrelsens ordförande i Hallsbergs kommun.

På onsdag 7 juni är det visning av cyklar i Laxå och medarbetarna i kommunen kan prova olika modeller. Detta sker vid Kunskapens hus mellan 12.00 och 18.00

Dagen efter, på torsdag den 8 juni, sker motsvarande evenemang i Hallsberg. Platsen är då på parkeringen bakom kommunhuset och tiden är 11.00-19.00.

Se vidare bilagor:

Cykelbroschyr Laxå kommunPDF

Frågor och svar om förmånscyklar >>PDF

Kontaktpersoner
Johan Mejman, personalchef Laxå kommun, 0584-47 31 83
Torbjörn Dybeck, kommundirektör Hallsbergs kommun, 0582-68 51 50
Bo Rudolfsson (KD), ordf. kommunstyrelsen i Laxå kommun,
070-580 93 92
Magnus Andersson (S), ordf. kommunstyrelsen i Hallsberg,
070-216 27 29

Sidansvarig: Ann-Britt Lindahl

Uppdaterad av: Ann-Britt Lindahl2017-06-08 08.08