Laxå kommun
Laxå kommun

Pressrelease

Företagsklimatet i Laxå kommun

Laxå kommun och företagen förbättrar företagsklimatet tillsammans

Laxå kommuns näringslivsklimat har utvecklats på ett fantastiskt sätt. Under åren 2011-2016 klättrade kommunen i snitt 40 placeringar varje år. Ingen annan kommun i Sverige har avancerat så bra på rankingen. I år tog Laxå kommun några kliv till och placerar sig på plats 55.

  • Fantastiskt, säger kommunstyrelsen ordförande Bo Rudolfsson (KD). Eftersom vi de senaste 5-6 åren har förbättrat företagsklimatet bäst av Sveriges 290 kommuner trodde jag faktiskt inte detta skulle vara möjligt. Jag hade varit mycket nöjd om vi hade behållit vår ranking eftersom konkurrensen är så stor. Men att bli rankad 55:a är otroligt bra, tillägger en jublande glad Bo.
  • Vi är mycket stolta, säger Mats Fransson som är utvecklingschef i Laxå kommun. Men absolut inte nöjda! Idag firar vi med tårta. I morgon fortsätter vi jobba på att bli ännu bättre. Det är viktigt att påpeka att utvecklingen av företagsklimatet sker i ett tätt samarbete med företagarna i kommunen, säger Mats. Vi har en bra dialog.
  • Den strategiska planen för att skapa ett riktigt bra näringslivsklimat ligger fast och vi nöter på med aktiviteterna, säger näringslivsstrategen Hans Traav. Återkommande företagsträffar, besök ute på företagen och regelbundna nyhetsbrev är några viktiga insatser som vi tänker fortsätta med. Men vi är också öppna för nytt om det kan bidra till att vi blir ännu bättre. Ju bättre företagsklimat, desto bättre förutsättningar att det skapas fler arbetstillfällen.
  • Det har hänt något med näringslivsklimatet i Laxå kommun de senaste åren. Svenskt Näringslivs ranking bekräftar detta. Bakom siffrorna finns ett gott samarbete mellan företagen själva och ett fördjupat samarbete mellan företagen och kommunen. Det är nog dags att börja prata om en ”Laxåanda”, säger Hans Traav. Här kanske det verkliga svaret finns till hur företagsklimatet i Laxå kommun kunnat förbättras så kraftigt: samarbete.

http://www.foretagsklimat.se/laxa/rankinglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontaktpersoner
Bo Rudolfsson (KD) kommunstyrelsens ordförande, tfn: 070-580 93 92
Mats Fransson, utvecklingschef, tfn: 070-660 77 47
Hans Traav, näringslivsstrateg/kommunikatör, tfn: 072-235 96 60

Sidansvarig: Ann-Britt Lindahl

Uppdaterad av: Jan-Åke Karlsson2017-09-26 13.39