Laxå kommun
Laxå kommun

Pressrelease

Laxå kommun är upprörd och besviken över Swedbanks besked

Swedbank har meddelat att banken lägger ner kontoret på Centrumtorget i Laxå. Detta innebär att Laxå kommun nu saknar bankkontor.

  • För mindre än ett år sedan bytte Laxå kommun bank till Swedbank och vi fick då löfte om att kontoret skulle finnas kvar i Laxå. Jag är oerhört besviken på Swedbank som nu bryter det löfte man gav, säger kommunstyrelsens ordförande Bo Rudolfsson (KD).
  • Jag är irriterad, för att inte säga arg, eftersom nu många av våra kommuninvånare kommer få svårt att sköta sina bankärenden. Internetbank i alla ära, men det är trots allt hundratals invånare i kommunen som har behov av att besöka banken. Vad jag förstår handlar det inte om lönsamhet eller kompetens, utan det är bara ett beslut utan skälig grund enligt min mening, tillägger en upprörd Bo Rudolfsson.
  • Vi tyckte det kändes bra att kunna medverka till att bankkontoret skulle få vara kvar och ge service till våra invånare genom att kommunen blev kund i Swedbank. Banken är också en viktig servicefunktion för våra företag när det gäller finansiering och lönehantering, säger Bo.
  • När vi upphandlade bank förra året var det naturligtvis viktigt att kommunen fick bra villkor och det fick vi, säger Jörgen Petersén som är ekonomichef i Laxå kommun. Lokal förankring var med som en viktig del i upphandlingskriterierna och det hade vi med oss när beslutet om bankbyte fattades. Känns lite snöpligt idag att banken nu meddelar att kontoret ska stängas, det var ju så sent som i april 2017 som vi gjorde bankbytet, säger Jörgen.

Kontaktpersoner
Bo Rudolfsson (KD) kommunstyrelsens ordförande
Tfn 070-580 93 92

Jörgen Petersén, ekonomichef
Tfn 070-558 52 23

Sidansvarig: Ann-Britt Lindahl

Uppdaterad av: Ann-Britt Lindahl2018-02-09 11.38