Translate

Translate

Kontakta oss

Kontakta oss

Finska

Finska

Laxå kommun

Välkommen till Laxå kommun

Härliga nyheter från Hasselfors!

En bit historia har återfått sitt forna skick då Klensmedjan genomgått en omfattande renovering. Takpannor har bytts ut, strukturella förbättringar har gjorts och skadade delar åtgärdats för att ge byggnaden en förlängd livslängd. Klensmedjan, med sitt betydande kulturhistoriska värde, står nu redo att fortsätta sin resa genom tiden.

Det här projektet är möjligt tack vare bidrag från Länsstyrelsen till vård av värdefull kulturmiljö. I arbetet som gjorts skickar vi ett stort tack till Arkitektur och Byggnadsvård och Runnäs AB.

Nu börjar vi sopa upp sand och grus

Så fort som det är möjligt efter vintern börjar upptagningen av sand och grus från våra vägar, gång- och cykelbanor. Upptagningen börjar i Laxå centrum och fortsätter i alla tätorter efter ett schema som innebär att vi växlar mellan vilket ort som får först sopat. Vilken ort som får sopat först går alltså runt efter en turordning.

Glöm inte bort att du som fastighetsägare ska sopa ned grus från trottoar eller gångabaneveck innan kommunen sopar gatan.

Här hittar ni mer information.

Tivedstorps kulturfest

Den 25 maj är du välkommen till Tivedstorps kulturfest25 maj

Kulturfesten pågår mellan 12.00-24.00.

Dans, konst, musik, poesi och cirkus är några av ingredienserna under Tivedstorps kulturfest. Hela programmet kan du ta del av på Regionens webb Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

I samarbete med Region Örebro län kan du som inte reser i egen bil boka en plats i Kulturfestbussen. Den avgår från Laxå station klockan 12.15.

Bussen kör tillbaka till Laxå station klockan 19.00.

Boka en plats på Kulturfestbussen genom att mejla Malin Johansson.

Nyheter

Evenemang

20
apr

Prova-på-dag på Forma Gy...

Kom och provträna i vårt gym...

20
apr
21
apr

Finsk biovisning

Söndag 21 april kl. 16.00 vi...

27
apr

Munkastigen Trail Run

Laxå Orienteringsklubb bjude...

30
apr

Valborg i Parken Finnerö...

Fira in våren med Finnerödja...

Bild som illustrerar youtubefilm
Dekorationsbild

Livskvalitet!

Bli en av oss.

Vi är en trevlig liten kommun med små orter och byar omgivna av skogar och sjöar. Tillsammans är vi 5 600 invånare och du är välkommen att bli en av oss. Läs mer på Leva och bo.