Translate

Translate

Kontakta oss

Kontakta oss

Finska

Finska

Laxå kommun

Gymnasieskola, vuxenutbildning, SFI

Sydnärkes Utbildningsförbund är ett kommunalförbund med Askersund, Hallsberg och Laxå som medlemskommuner.

Utbildningsförbundet startade den 1 juli 1999 och ska på uppdrag av medlemskommunerna leda och ansvara för utbildningar inom de frivilliga skolformerna, det vill säga gymnasial utbildning, vuxenutbildning och uppdragsutbildning.

Man bokar samtal med studie- och yrkesvägledare genom att ringa på telefontiden som finns angiven på hemsidan eller mejla till den mejladress som finns angiven på hemsidan.

Studie- och yrkesvägledning är till för samtliga invånare i Laxå kommun som är 19 år och äldre och gäller alla typer av utbildning.

För elever folkbokförda i Hallsberg, Askersund och Laxå kommun gäller följande
Om ni går på en gymnasieskola i Örebro län, behöver ni inte göra någon ansökan om att få ett nytt gymnasiekort inför nästa termin. Kortet kommer att delas ut på respektive skola vid höstterminens start.

För elever på Alléskolan som är folkbokförda i andra kommuner men inom Örebro län gäller följande
Ni behöver inte göra någon ansökan om ett nytt gymnasiekort. Kortet kommer att delas ut på Alléskolan vid höstterminens start.

För elever på Alléskolan som är folkbokförda utanför Örebro län gäller följande
Kontakta din hemkommun för att ansöka om ett gymnasiekort/reseersättning inför nästa termin. Ni kommer inte att erhålla något gymnasiekort på skolan.

Alléskolans information om gymnasiekort Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidansvarig: Ann-Britt Lindahl

Uppdaterad av: Ann-Britt Lindahl