Laxå kommun
Laxå kommun

Feriepraktik i Laxå kommun sommaren 2020

Information om ansökan

Laxå kommun har erbjudit feriepraktik till alla sökande som under 2020 fyller 17 år (född 2003) och är folkbokförda i Laxå kommun. Som 17-åring är du garanterad en feriepraktikplats. I samband med Corona -pandemin, begränsar vi i år platserna till enbart de som under året fyller 17 år. Du som 16-årig och sökt, kommer därför inte beviljas en plats.

Totalt antal timmar som erbjuds är 80 timmar/person fördelat på 2-4 veckor och två feriepraktikperioder.

Period 1: 15 juni – 10 juli (V.25-28)

Period 2: 13 juli - 7 augusti (V.29-32)

Ansökan är nu stängd

Ansökan till årets feriepraktikplats är stängd. Du som har ansökt om feriepraktik kommer att få besked under vecka 19 via brev om du har erbjudits en plats eller inte. På grund av rådande omständigheter kring Covid-19 så kommer vi i år att skicka hem anställningsavtal via post samt blanketter och information du behöver känna till inför din feriepraktik. Dessa sänder du sedan tillbaka via ett svarskuvert som följer med.

Du som får ett besked om att du inte har beviljats plats, kommer få ett brev med beslut om ej beviljad plats.

Vid eventuella frågor maila ferie@laxa.se eller ring Therése Hellström, 0584-47 33 80, eller Jessica Vidberg, 0584-47 31 15

Hur påverkar Covid – 19

Feriepraktiken 2020

Det är oklart hur kommande månader kommer att se ut kring den rådande situationen gällande Covid -19. Vi kan därför inte garantera en erbjuden praktikplats i fall riktlinjerna ändras. Det betyder att vi kan ställa in en planerad praktik eller avbryta en påbörjad praktik. Du behåller ändå din lön om du redan har påbörjat din anställning om du behöver avbryta den. Ferieplatser inom vård-och omsorg och barnomsorg kan med anledning av Covid -19 vara en risk försmittspridning. Dessa ferieplatser erbjuds därför inte i år i syfte att skydda dig samt äldre personer och/eller andra som tillhör riskgrupp.

Du som erbjuds en plats är skyldig till att följa de allmänna råden för att minska spridningen av Covid -19. Läs noga igenom information från folkhälsomyndigheten om hur du skyddar dig själv och andra från smittspridning. Aktuell information läs mer på www.folkhälsomyndigheten.selänk till annan webbplats och www.krisinformation.selänk till annan webbplats

Nedan kan du ta del av information kring feriepraktik i Laxå kommun


Information om feriepraktik 2020PDF

Blanketter

Uttdrag ur belastningsregistretPDF

LönekontoanmälanPDF

Intyg för utbetalning av lön utan skatteavdragPDF

TjänstgöringsrapportPDF

Sidansvarig: Jessica Vidberg

Uppdaterad av: Therese Hellström 2020-05-04 10.42