Translate

Translate

Kontakta oss

Kontakta oss

Finska

Finska

Laxå kommun

Daglig verksamhet

Insatsen daglig verksamhet har som syfte att skapa en meningsfull sysselsättning som ska bidra till personlig utveckling, stimulans, gemenskap samt främja delaktighet i samhället. Verksamheten ska vara av habiliterande karaktär och ge miljöombyte, social gemenskap, självkänsla och självförtroende, samt skapa en trygg och glädjefull dag.

Daglig verksamhet sker i första hand i grupp, men möjlighet till individuellt anpassade arbetsuppgifter förekommer i grupperna. Verksamheten erbjuder ett varierat utbud av olika aktiviteter, från sinnesstimulering av upplevelsekaraktär till mer produktionsinriktade arbetsuppgifter.
Exempel på gruppinriktade aktiviteter kan vara träarbeten, målning, sopsortering, läsecirkel, bad, promenader, diverse legoarbeten, matlagning, besök i solrummet.

Det finns även vissa möjligheter till integrerad daglig verksamhet ute på öppna arbetsmarknaden, i företag eller i övrig kommunal/offentlig verksamhet.

En populär verksamhet är Återbruket Tur och Retur! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Återbruket är en butik som säljer begagnade saker. Butiken har öppet onsdagar 10-17 på Postgatan 10 i Laxå. Veksamheten drivs av Laxå dagcenter i samarbetet med sydnärkes kommunalförbund som tar mot dina saker som du inte längre har användning för. Vill man skänka saker eller har frågor kan du ringa 070-691 61 86.

Kontaktuppgifter

Laxå kommun
Daglig verksamhet
695 80 Laxå
Tfn (växeln): 0584-47 31 00


Sidansvarig: Annette Gustafsson

Uppdaterad av: Jan-Åke Karlsson