Laxå kommun

Bredband

Bredband byggs ut i allt större utsträckning så att så många medborgare som möjligt ska ges möjlighet till att få snabb och effektiv uppkoppling.

Bredband via fiber

Bor du i områdena Tived, Kyrkhävden eller Borasjön så har Open Infra just nu ett erbjudande om fiberanslutning. Open Infra har tagit över det projektstöd som beviljats och har genom möten och utskick informerat om planerad utbyggnad. Det krävs dock att ett tillräckligt stort antal tecknar avtal om anslutning inom områdena för att byggnation ska bli möjlig.

De områden som i detta skede berörs kan du se på denna karta Pdf, 258.7 kB, öppnas i nytt fönster..

Läs mer i informationsbrevet Pdf, 515.1 kB, öppnas i nytt fönster. som är utskickat till fastighetsägarna i områdena.

Kontakta Open Infra Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för att se om din fastighet omfattas samt ta del av det erbjudande som de har.

Fiberutbyggda områden i kommunen

Fastighetsägare i Laxå, Hasselfors och Finnerödja tätorter har möjlighet att ansluta sin fastighet till bredband via fiber. Denna utbyggnad har skett på kommersiell grund. Är du intresserad av att ansluta din fastighet? Intresseanmälan sker via Öppen fiber Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Nu fortsätter utbyggnaden när det gäller fiberbredband på Laxå kommuns landsbygd.

Genom lokala grupper har denna utbyggnad kunnat genomföras i Davidstorp, Röfors/Brunnsnäs och Tived. Finansieringen sker även nu med hjälp av bland annat EU-stöd. Men det krävs även egen insats av de enskilda fastighetsägarna. Mer information om hur ansökan om stöd ska tas fram finns på Jordbruksverkets hemsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

För mer information läs gärna Länsstyrelsens nyhetsbrev om bredband på landsbygden.

Information från länsstyrelsen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Bredband via ADSL

Samtliga telestationer i Laxå kommun är utbyggda för ADSL-bredband. Kontakta någon av bredbandsleverantörerna för att få information om vilken överföringskapacitet just du kan få och för att göra din beställning!

Nätägaren Skanova har installerat allt som behövs för att ADSL ska kunna levereras och den som idag ringer och beställer ett abonnemang bör kunna komma igång inom sju arbetsdagar. Har man gjort sin beställning tidigare torde det gå något fortare. Det finns några saker som kan hindra enskilda kunder från att få bredband efter utbyggnaden.

Sidansvarig: Anna Eriksson

Uppdaterad av: Anna Eriksson

Kontaktuppgifter

Anna Eriksson, samordnare
E-post till Anna Eriksson
Tfn: 0584-47 31 02