Translate

Translate

Kontakta oss

Kontakta oss

Finska

Finska

Laxå kommun

Laxå, en välmående plats med hög trivselfaktor,

stark sammanhållning och öppenhet mot omvärlden.

Fiske i SkymningenFörstora bilden

Laxå är en kommun som ger god service och har ett gott bemötande vid handläggning av företagsärenden samt visar förståelse för våra företags betydelse för samhällsutvecklingen.

Laxå kommun arbetar med dialog och samverkan för att stötta näringslivet gällande exempelvis nyetableing, markfrågor, rekryteringar samt med att säkerställa arbetsträningsplatser samt praktik- och feriepratktikplatser.

Arbetet med att utveckla turismen sker hållbart och samordnat under det gemensamma namnet Destination Tiveden tillsammans med närliggande kommuner och Länsstyrelsen.

I Laxå kommun kan du aktivt uppleva naturen på nära håll. Vandra i Tivedens nationalpark eller i några av våra vackra naturreservat. Du kan paddla Tivedens kanotled och uppleva Tivedens mystiska, tysta natur sakta glidande i kanot. Du kan cykla på våra cykelleder runt Skagern och i Tiveden eller fiska i någon av våra många sjöar. Fiska regnbåge kan man även göra i Laxån i centrala Laxå. En simtur i de vackra och klara sjöarna Unden och Skagern är en upplevelse man minns länge.

Sidansvarig: Jessica Vidberg

Uppdaterad av: Hans Traav