Translate

Translate

Kontakta oss

Kontakta oss

Finska

Finska

Laxå kommun

E-faktura

Vid e-fakturering till Laxå kommun används standarden Svefaktura.
Detta kan ske antingen via en så kallad virtuell skrivare, som finns inbyggd i vissa bokföringsprogram, eller genom att fylla i formuläret på denna hemsida.

Möjligheten för Laxå kommuns leverantörer att använda sig av elektronisk fakturering är efterfrågad av flera leverantörer men helt frivillig att nyttja. Denna typ av fakturahantering ger besparingar i arbetsinsatser, ekonomi och miljö för såväl köpare som säljare.

Laxå kommun kan ta emot e-fakturor på två sätt:

1. Du registrerar din faktura direkt på vår hemsida Genom att klicka på länken nedan kommer du till ett formulär där du fyller i fakturauppgifterna till oss. Fakturan hamnar direkt i vår beställares elektroniska inkorg, det styrs av referenskoden.Registreringen kräver inloggning och om du inte har skickat fakturor den här vägen tidigare klickar du på "anmäl dig här" i bilden. Länk till fakturaregistrering Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

2. Du skickar en elektronisk faktura från ditt faktureringssystem till en virtuell skrivare Du som har fler fakturor än tio per månad bör använda dig av en virtuell skrivare. Den fungerar så att du gör fakturorna i ditt befintliga fakturasystem men istället för att skriva ut dem så skickar du dem via Internet till vår "fakturaväxel" för inläsning i Laxå kommuns ekonomisystem.
Om du vill använda dig av virtuell skrivare ta kontakt med oss så hjälper vi dig vidare.

Svefaktura Laxå kommun kan ta emot elektroniska fakturor i det så kallade Svefaktura-formatet. Det är en standard som tagits fram av Sveriges kommuner och regioner.

Sidansvarig: Carola Jonsergårdh Karlsson

Uppdaterad av: Jan Hallemark