Translate

Translate

Kontakta oss

Kontakta oss

Finska

Finska

Laxå kommun

Pågående utställningar

 

Affisch för utställningen Dystopia

Konsthallen

'Dystopia' av Andreas Varro

8 juni- 19 juli

Vernissage: 8 juni

I utställningen "Dystopia" utmanar bildkonstnären Andreas Varro de utmaningar som lever i den digitala världen innebär. I verken sammanförs inspiration från myter och renässansen med trendig popkultur och de krav på omedelbar tillfredsställelse som den hypermoderna livsstilen för med sig. Genom en kombination av noggrant planerad fotografering och bildbehandling riktar Andreas strålkastaren mot saker som vanligtvis kan uppfattas som självklara för att ifrågasättas. Andreas tankeväckande och samhällskritiska fotokonst har beskrivits som profetisk kritik av det moderna samhället. Andreas Varro har utsetts till en av världens bästa digitala konstnärer av Lützens Archive, har erhållit över 60 nationella och internationella prestigefyllda utmärkelser och har uppmärksammats från New York till Hong Kong av varumärken som Hasselblad, Noblesse China och Campaign London.

 

 

 

 

 

Lilla Galleriet

'Folk och fä' av Lovisa Walchshofer

4 juni - 4 juli

Lovisa är en illustratör uppvuxen och verksam i Tivedens skogar med en bakgrund i spelvärlden, som efter studier på Gotland är tillbaka i trakterna. Hennes konst är ofta centrerad runt naturen och det fantastiska där karaktärer, platser och väsen växer fram med hjälp av olika tekniker såsom bläck, gouache och det digitala måleriet.

Inspirerad av berättelser och sagor från både dåtid och nutid, rör sig hennes konst i ett slags gränsland bland det mystiska, ibland kusliga, men också det vardagliga. 

 

Affisch för utställningen 'Folk och fä'

Kultursekreterare

Sofie Nordenhaag Law

Tfn: 0584-47 31 94

Besöksadress:
Postgatan 13, Laxå

Tfn: 0584-47 31 96
Fax: 0584-47 31 82

E-post: Laxå bibliotek

Postadress:
Laxå kommun
695 80 Laxå

Sidansvarig: Sofie Nordenhaag Law

Uppdaterad av: Sofie Nordenhaag Law