Translate

Translate

Kontakta oss

Kontakta oss

Finska

Finska

Laxå kommun

Nattrafiken från Örebro

En trevlig service för dig som bor i någon av orterna Hasselfors, Laxå, Röfors och Finnerödja. Ta tåget till Örebro och gå på teater, konsert, restaurang med mera - åk med Nattrafiken tillbaka.

Nattrafiken kostar 100 kronor per person och går från Örebro resecentrum, hållplatsen för busslinjerna 701 och 707. Du kommer att åka med en taxi från Örebro Läns Taxi eller Taxikurir. I undantagsfall kan det komma en taxi från Sverigetaxi.

Nattrafiken fungerar som en buss som kör på tidtabell, kommer du för sent har taxin redan gått och kommer du för tidigt får du vänta en stund.

Tidtabell
Nattrafiken avgår från Örebro 23.00 på fredagar och lördagar samt 01.30 på lördagar och söndagar. Nattrafiken går även om någon av ovan dagar skulle vara en helgdag.

 

Du betalar med kort i taxin före avfärd. Länstrafikens biljetter och pendlarkort gäller inte.

Nattrafiken körs på tidtabell så du ska inte ringa och boka utan det är bara att stå vid hållplatsen. När en bil är full så ordnar taxibolaget att det kommer en taxi till eller så kommer det en minibuss.

Vänta en minut, ring sedan 019-12 43 00 eller 019-12 30 30 och berätta att taxin inte har kommit. Troligen beror det på att taxin inte haft möjlighet att köra ända fram till hållplatsen utan står en bit ifrån. Taxichauffören går då fram och hämtar dig.

Skulle oturen vara framme och du kommer för sent och taxin redan har gått får du tyvärr bekosta en egen taxi. Här är några bra nummer till taxi:

Örebro Läns Taxi och Sverigetaxi 019-12 43 00

Taxikurir 019-12 30 30

Fler taxibolag hittar du på nätet. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Skicka ett e-post till Laxå kommun om du inte är nöjd med Nattrafiken. Laxå kommun kontaktar därefter företaget Cabonlines ansvarige i Örebro. Efter att vi stämt av med Cabonline får du återkoppling.

Laxå kommun har tecknat ett avtal med Cabonline om Nattrafiken. Cabonline utför trafiken med deras anslutna åkerier under varumärkena Örebro Läns Taxi och Taxikurir samt ibland Sverigetaxi.

Servicen med Nattrafiken är politiskt beslutad och syftet är att invånare i orterna Hasseflors, Laxå, Röfors och Finnerödja ska kunna ta tåget till Örebro på fredag- och lördagskvällar för att kunna gå på teater, konsert, nattklubb med mera. Eftersom det inte går några sena kvällståg från Örebro till Laxå har kommunen beslutat att finansiera Nattrafiken.

Sidansvarig: Jessica Vidberg

Uppdaterad av: Hans Traav