Translate

Translate

Kontakta oss

Kontakta oss

Finska

Finska

Laxå kommun

Krisberedskapsveckan 2021

Krisberedskapsveckan är en årlig informationskampanj som ska öka människors motståndskraft inför samhällskriser och ytterst krig. I år genomförs den vecka 39 (27 september till 3 oktober).

Tiden med covid-19 har gjort det tydligt för många hur det känns när vardagen vänds upp och ner, och har gett en ökad insikt om att vi vanligtvis tar mycket för givet. Under pandemin har påtagligt fler människor än vanligt agerat ansvarsfullt genom vardagsgärningar som till exempel att handla åt en granne. Ett robust och enkelt sätt att bygga motståndskraft som krisberedskapsveckan vill främja.

I år firar Sverige 100 år av demokrati, vilket uppmärksammas på olika sätt hela året. Även under krisberedskapsveckan som i år kommer att ha temat demokrati.

En del av vårt krisberedskapsuppdrag är att öka människors kunskap om, och motståndskraft inför, olika hot mot vårt land.

Liksom förra året, anpassar vi kampanjen till det läge där vi är i pandemin, och fortsätter att lyfta huvudbudskapet: att varje människa är en viktig resurs i samhället. Arbetet med Sveriges beredskap handlar ju ytterst om att vi ska få fortsätta leva i ett öppet och demokratiskt land.

Mer information om krisberedskapsveckan. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidansvarig: Charlotte Nilsson

Uppdaterad av: Jan-Åke Karlsson